Jumaat, 20 Mei 2011

Macaron Oh Macaron

salam..bersiaran di petang jumaat.pg kelmarin tetiba aku mendpat mood nk macaron tu pun pasal aku nk sgt mkn macaron.Dlu pernah buat sekali..ntah apa2 yg jadi..Lucu woo..Aku x akan berputus angsa asa.Telah ku hafal resepi macaron dr blog ni Ita..duk hari2 baca psl suka sgt tgk macaron kat umah ita tu.CANTEK,PERFECT!

godek2 punyer godek lahir bby macaron yg 2nd trial..bg aku oke lah..dr xde kaki langsung kan.kan?
tgk lah hasilnya..lepas ni nak wat lg..

x berapa pass lagi ni..uhuhu

ada 2 color sebenarnya color pink tu ,byk lekat kertas.ni aku punyer dh hangus.:P

kesilapannya dekat2 sgt..
Hasil dr homework aku tu..ada bbrp kesilapan yg patut aku hindari..chewah
1-check suhu,rasenya 150 c terlalu panas bg oven aku la
2-jaraknya terlalu dekat
3-aku xtaw knp dia lekat kertas..uhuhu
next time lah aku CnP resepinya..klu nk tgk,blh lag tgk di SINI
Like ? Please drop your comment here ♥

6 ulasan:

  1. amboii..dah bermacaron puan kha kite nih..bila laa nak ada mood macaron nih sampai..teringin lak nak ngetest bila tgk kwn2 buat..takut kaki x kuar lak kang..hehe..
    ehem..nak yg biru!!

    BalasPadam
  2. Kha....tahniah....atas keberanian membuat macaroon...he he...kak cek berkali2 buat baru menjadi...dan setiap kali nak buat macaron confirm suspen lagi...keluar tak kaki dia...he he....tgk macaron kat sini rasa cam nak buat macaronla pulak....:)

    BalasPadam
  3. Salam Kha,
    Macaroon yang menjadi kegilaan ramai ketika ini. Akak tak try lagi pun, bila tengok Kha buat, teringin la pulak

    BalasPadam
  4. sue~ xbrp nk jd lagi tu..

    BalasPadam
  5. kak cek~ye lah kan,suspen dan bila ada kaki teruja je kan..ni pun kha nk buat lagi.rs mcm dpt kepuasan je..:)

    BalasPadam
  6. wattie~cuba lah..mmg best sgt..

    BalasPadam